۲۵ تیر ۱۳۸۹، ۱۲:۴۳

درصورت عدم تامین منابع لازم؛

غضنفری: قادر به خرید برنج کشاورزان نیستیم

غضنفری: قادر به خرید برنج کشاورزان نیستیم

وزیر بازرگانی با تشریح تمهیدات وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان، گفت: در صورت عدم تامین وجوه مورد نیاز، وزارت بازرگانی قادر به خرید برنج کشاورزان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، ‌مهدی غضنفری‌ در سی و چهارمین اجلاس علنی شورای عالی استانها درباره برخی اظهارات مبنی براینکه براساس تصمیم مسئولان مقرر شده بود تا اصناف مالیات 70درصدی در سال 88 پرداخت کنند، گفت :‌ این میزان 30 درصد بود که به اشتباه 70 درصد تصور شده بود.

وزیر بازرگانی ادامه داد : آخرین توافق اصناف و مسئولان دولتی که طی یک جلسه 5 ساعته با حضور ذی نفعان مرتبط با مالیات اصناف در وزارت بازرگانی حاصل شد، افزایش 15 درصدی مالیات در سال 88 به نسبت قطعی سال قبل از آن است.

‌غضنفری از نمایندگان مردم در شوراها خواست تا وزارت بازرگانی را برای تنظیم هر چه بهتر بازار در ماه مبارک رمضان یاری کنند.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود خطاب به نمایندگان شورای عالی استانها گفت : پاسخگویی به نیاز های بیش از 75 میلیون ذینفع از عمده ترین وجوه مشترک وزارت بازرگانی با نمایندگان شوراها است.
 
وزیر بازرگانی، شوراهای شهر و روستا، ‌اتحادیه ها و مجامع صنفی و وزارت بازرگانی را سه صحنه گردان بازار نام برد و افزود:‌ باید در کنار هم به تامین مایحتاج مردم اقدام کرد.
 
به اعتقاد وزیر بازرگانی، یکی از مسائل کنونی که حوزه تنظیم بازار را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد، وضعیت تولید برخی از محصولات است.
 
غضنفری گفت :‌ راه اصلی برای ساماندهی بازار آن است که ضرباهنگ تولید متناسب با نیاز باشد موضوعی بسیار مهم که اگر محقق نشود، جامعه گرفتار می گردد.
 
وی با بیان اینکه سیستم تولید باید نیاز بازار را در برنامه ی کلی خود لحاظ کند، ‌افزود:در صورت کفایت تولید، ‌امر توزیع نیز اسان می شود.
 
وزیر بازرگانی با بیان اینکه ‌فضای تولید نیازمند مدیریت، ‌شفافیت و نظم است، از نمایندگان مردم در شوراها خواست تا این وزارتخانه را در تنظیم بازار پایدار کمک کنند.
 
غضنفری گفت که در شرایطی که شکل گیری فروشگاه های زنجیره ای بزرگ برای فراهم شدن شرایط مناسب خرید برای مصرف کننده جزو وظایف وزارت بازرگانی است از سویی نیز باید تولید متناسب با نیاز باشد.
 
تولید محدود گوشت داخلی
 
وزیر بازرگانی با بیان اینکه ورود به ماه مبارک رمضان درحالی صورت می گیرد که مشکل تولید و کشتار دام زنده در برخی از شهرها به ویژه تهران در هفته های اخیر کاملا مشهود بوده، گفت :‌در برخی ایام حتی تا روزانه 20 تن کاهش کشتار مشاهده می شد.
 
غضنفری خشکسالی ها در دوسال اخیر و کشتار دام اجداد را از جمله عوامل تولید محدود دام در کشور بیان کرد و گفت :همزمان با این وضعیت واردات دام نیز بدلیل عواملی چون تب برفکی و محدودیت ورود از استانهای همجوار موجب کاهش عرضه در سطح بازار شد.
 
وی عنوان کرد که تلاش مشترک اتحادیه گوشت گوسفندی و اصناف برای تنظیم بازار و توزیع گوشت گرم موجب شد تا بخش خصوصی برای تامین نیاز استان های پرمصرف و غیرتولید کننده از کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) گوشت وارد کند.
 
فراخوان تامین کنندگان گوشت
 
وزیر بازرگانی با دعوت از اعضای شورای عالی استانها گفت :‌ در صورت اعلام آمادگی از سوی هر استان یا شهری مبنی بر امکان تامین بخشی از گوشت گرم مورد نیاز مردم، نهادهای مسئول بلافاصله ارتباط برقرار کرده و نسبت به خرید آن اقدام می کنند.
 
یادآور می شود که وزارت بازرگانی در یک ماه گذشته از تمام کسانی که توان و امکان تامین بخشی از گوشت گرم مورد نیاز کشور را دارند خواسته تا این وزارتخانه را درجریان بگذارند.
 
توافق برای خرید خرما
 
وزیر بازرگانی گفت که براساس توافق با تولید کنندگان مقرر شد خرمای تولیدی کشور در نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا بفروش برسد و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
 
با توجه به همزمان نبودن ماه مبارک رمضان با زمان به بار نشستن خرما که پایان تابستان است، ‌در سال های اخیر خرمای ماه مبارک رمضان از محل ذخیره تامین می شود.
 
برگزاری نمایشگاه در 30 استان
 
وی برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات کشاورزی و تبدیلی در 30 استان در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان را از جمله تدابیر تنظیم بازار دراین مدت بیان کرد وگفت ‌: دراین نمایشگاه ها مایحتاج مردم با 10 تا 20 درصد پایین تر از قیمت بازار عرضه می شود.
 
به گفته غضنفری، در برخی از کشورها با شروع ماه مبارک رمضان به علت افزایش تقاضا و تولید بیشتر اجناس و کالاهای عرضه شده ارزان تر از سایر مواقع سال است و باید ایران نیز چنین روندی را در پیش گیرد.
 
وزیر بازرگانی از اعضای شورای عالی استانها خواست تا مجموعه ی وی را در برگزاری بهتر نمایشگاه ها یاری کنند و همچنین درایام اوج تقاضا با توجه به تولید مناسب به همه گیر شدن فرهنگ اقتصادی قیمت پایین کمک کنند.
 
وی با بیان اینکه کالاهای ارایه شده در نمایشگاه های ایام ماه مبارک رمضان بدون واسطه از تولید به عرضه می رسد، گفت :با توجه به قول مساعد واحدهای تولیدی برای عرضه کالا با قیمت پایین پیش بینی می شود تا نمایشگاه ها که اصناف برگزار کننده آن هستند، ‌در شرایط قیمتی بسیار مناسبی دایر شود.
 
سه مشخصه ماه مبارک رمضان
 
غضنفری سپس نیاز به تامین بیشتر مواد پروتئینی، ‌ضرورت تنظیم مناسب بازار درایام ماه مبارک رمضان در شرایط ورود به اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها و فراهم کردن شرایطی آرام برای انجام عبادات ویژه این ماه برای مردم با تسهیل عرضه کالاهای مورد نیاز آنها را سه مشخصه اصلی ماه مبارک رمضان در سال جاری برشمرد.
 
پنج بسته ورود به هدفمند سازی یارانه ها
 
وزیر بازرگانی عنوان کرد که دولت برای عملیاتی کردن قانون هدفمند سازی یارانه ها در بخش بازرگانی پنج بسته ذخیره سازی، بازرسی و نظارت بویژه با مشارکت اصناف‌،‌هدفمند کردن یارانه آرد و نان، ‌تولید و توسعه نان صنعتی، ‌سیاست های تجاری وتعرفه ای را پیش بینی کرده است.
 
غضنفری در باره بسته پیشنهادی هدفمند سازی یارانه آرد و نان همزمان با اجرای قانون گفت :‌این طرح درزمان حاضر در قالب پیشنهادی به کار گروه تحول دولت ارایه شده اما هنوز تاکنون نهایی نشده است.
 
درزمان حاضر آرد یارانه ای هر کیلوگرم 75 ریال است و آزاد پزها حدود چهار هزارو 500ریال بابت تامین آرد مورد نیاز خود هزینه می کنند.
 
وزیر بازرگانی معتقد است : با وجودی که نرخ نان تولیدی در نانوایی های آزاد پز بیش از سنتی است، اما پخت و کیفیت مناسب آن موجب شده تا مردم در نقاط مرفه و کم در‌آمد درشهرهای مختلف کشور از جمله تهران به سمت خرید نان آزاد پز گرایش پیدا کنند.
 
شوک قیمتی وجود ندارد
 
وزیر بازرگانی معتقداست:‌ با اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها یک پدیده اقتصادی به موضوعی اجتماعی تبدیل می شود.
 
وی با طرح این جمله که با توجه به عرضه کافی اقلام مورد نیاز مردم و وفور تولید هیچ شوک قیمتی ایجاد نمی شود، اظهار داشت :‌ هر گونه تغییرات منطقی قیمتها نیز ناشی ازتغییرنرخ حامل های انرژی خواهد بود و ارتباطی با گرانفروشی ندارد.
 
وزیر بازرگانی یاد‌آور شد که گاهی اوقات ممکن است به دلیل مبادی متعدد ورود کالا برای واحد فروش چند قیمتی تخلف نبوده و گرانفروشی محسوب نشود.
 
غضنفری گفت که در زمان اجرای قانون هدفمند سازی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان بصورت کامل به رصد و کنترل بازار اقدام می کند و اجازه ی سوء استفاده یا گرانفروشی را نمی دهد.
 
ذخیره سازی 13 قلم کالای اساسی
 
وزیر بازرگانی درادامه سخنان خود اظهار داشت :‌با توجه به اجرای ذخیره سازی 13 قلم کالای اساسی، آمادگی کامل برای ورود به مرحله ی عملیاتی قانون هدفمند سازی یارانه ها وجود دارد.
 
وی افزود: ‌کالاهای ذخیره سازی شده عمده ترین نیازهای اساسی مردم محسوب می شوند و 12 درصد کل هزینه ی خانوار، 22 درصد هزینه کالایی و 35 درصد هزینه های خوراکی یک خانوار را در بر می گیرند.
 
غضنفری با بیان اینکه ‌سبد کالایی نقش بسیاری در هزینه های خانوار دارد از نمایندگان مردم در شورای عالی استان ها خواست تا اگر استان محل خدمت آنها به کالایی خاص نیاز دارد که در اقلام مورد نظر وزارت بازرگانی قرار نگرفته اطلاع دهند تا تغییرات درخواستی اعمال می شود.
 
نظارت بر خرید گندم
 
وزیر بازرگانی می گوید که درزمان حاضر مشکل تامین وجوه خرید گندم وجود ندارد و شرکت بازرگانی دولتی به تسویه حساب کامل بدهی های خود به کشاورزان پرداخته است.
 
وی علت طلبکار شدن کشاورزان را تاخیر در پرداخت منابع مالی از سوی نهادهای پشتیبان مالی عنوان کرد وگفت :‌درزمان حاضر مشکلی دراین خصوص وجود ندارد.

وزیر بازرگانی گفت که در پنج سال منتهی به 88، ‌میزان سیلو های ساخته شده بیش از مجموع 25 سال قبل از آن بوده است. 
به گفته غضنفری، تا پیش از انقلاب اسلامی هفت دهم میلیون تن سیلو در کشور ساخته شده بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تا سال 83 این رقم به 2/3 میلیون تن رسید.
 
به گفته وی رشد سیلوسازی در دولت نهم به اوج خود رسید و هم اکنون هفت میلیون تن ظرفیت سیلو در کشور وجود دارد.
 
برنج، مرغ و تخم مرغ
 
وزیر بازرگانی در پاسخ به پرسش یکی از شرکت کنندگان و وضعیت خرید برنج گفت :‌ در مورد برنج هنوز نهادهای پشتیبان تصمیمی نگرفته اند و در صورت عدم تامین وجوه مورد نیاز، وزارت بازرگانی قادر به خرید برنج نیست.
 
وزیر بازرگانی درپاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت تخم مرغ نیز گفت ‌:‌ بارها از سوی وزارت بازرگانی اعلام شد که آمادگی لازم برای خرید مرغ و تخم مرغ تولید کننده ها به قیمت مناسب وجود دارد.
 
غضنفری تصریح کرد : وزارت بازرگانی موظف به ‌جمع آوری باراضافه تولید با هدف جلوگیری از ضررتولید کننده است و این آمادگی همچنان وجود دارد.
 
وزیر بازرگانی در بخش دیگری ازسخنان خود عنوان کرد که براساس قانون برنامه چهارم توسعه دولت مجوز ممنوعیت واردات را ندارد مگر اینکه کالای وارداتی از نظر مراجع ذیربط کنترل به ضرر مردم باشد.
 
غضنفری با تاکید بر اینکه وزارت بازرگانی از تولید داخلی حمایت می کند، عنوان کرد: تنظیم بازار پایدار فقط از طریق تولید داخل امکانپذیر است.
 
وی یادآور شد هر چند که نظام تعرفه ای با هدف حمایت از تولید داخل اعمال می شود اما در برخی موارد نیز همزمان با نرخ تعرفه ی دو برابر واردات دو برابر می شود.
 
غضنفری شاهد اظهارات خود را افزایش دو برابری نرخ واردات توت فرنگی در فروردین سال جاری عنوان کرد و گفت : با افزایش 90 درصدی نرخ تعرفه واردات نیز دو برابر شد.
 
وی درباره واردات میوه نیز گفت: مجموع واردات میوه به داخل سالانه 500میلیون دلار که قاعدتا آن هم باید از تولید داخل تامین شود اما در مقابل پنج میلیارد ارز توسط گردشگران از کشور خارج می شود.
کد خبر 1117478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha